Interior Decoration & Designing Multiple Choice Questions

1. Which of the following is an artificial source of light ?

A. Arc lamp
B. Incandescent lamp
C. Discharge lamp
D. All of these

Answer: D

2. Flood lighting is used for which of the following purposes ?

A. For enhancing the beauty of building at nights
B. For illuminating sports stadium
C. For illuminating show cases
D. All of these

Answer: D

Texture of Intimacy: A Psy/Changeling Novella (Psy-Changeling Novel, A series) by Nalini Singh. You can choose to download either the PDF version or the ePub, or both. The publisher has supplied this book in DRM Free form with digital watermarking. Required software.

  • The accompanying verse-by-verse commentary-less theological than historical-will equip you to experience Mark's Gospel as the narrative of an eyewitness, drawing you into its scenes, where you will come to know Jesus of Nazareth with new intimacy.
  • There are only three reasons why intimacy gets complicated. Nd the story you tell yourself about why you are struggling with intimacy, or why your partner is, can make all the difference in the world. If you can see the intimacy struggles as an expression of reasons #1 or #2 (below).

3. Which is the suitable lamp for street lighting during night ?

A. Mercury Vapour Lamp
B. Sodium Discharge Lamp
C. Both 1 and 2
D. None of these

Answer: C

4. In lighting design what is the measure of colour temperature ?

A. Kelvin
B. Watts
C. Illumination
D. Voltage

Answer: A

Texture of intimacy pdf free download free

5. What type of lighting is intended to highlight pictures fixed in a wall ?

A. Task lighting
B. General lighting
C. Accent lighting
D. Down lighting

Answer: C

6. Semi-indirect lighting scheme is used in which of the given area ?

A. High ceiling
B. Workshop
C. Street light
D. Decoration purpose

Answer: D

7. Who have developed the proportioning system of modular ?

A. Galileo Galilee
B. Le Corbusier
C. Archimedes
D. Pythagoras

Answer: B

8. The notable character of furniture in medieval period is along the border.

A. Lines
B. Ornate wood carvings
C. Steel bordering
D. Metal fittings

Answer: B

9. Art Nouveau furniture used as graphical ornamentation.

A. Lines and Curves
B. Square and Rectangle
C. Any geometrical shapes
D. Lines only

Texture Of Intimacy PDF Free Download

Answer: A

10. Cube is while square is

A. Symmetry and shape
B. Balance and rhythm
C. Order and balance
D. Form and shape

Answer: D

11. schemes use colours that are next to each other on the colour wheel.

A. Analogous colour
B. Complimentary
C. neutral
D. Opposite

Answer: A

12. Name of the depression or recess made inside the door frame to receive the door shutter.

A. Mullion
B. Rebate
C. Jamb
D. Style

Answer: B

13. These types of the doors permits the free ventilation through them and same time maintain privacy.

A. Louvered doors
B. Revolving
C. Single shutter
D. Collapsible

Answer: A

14. These doors are provided mainly for workshops and godowns.

A. Single shutter
B. Double shutter
C. Revolving
D. Collapsible doors

Answer: D

15. Window provided on the sloping roof

A. Dormer window
B. Corner window
C. Pivoted
D. Glazed

Answer: A

16. These windows are provided in a room which has greater ceiling height than the surrounding rooms.

A. Clearstory window
B. Corner window
C. Glazed
D. Double glazed

Answer: A

17. It is vertical member of wood or metal supporting the handrail.

A. going
B. nosing
C. rise
D. baluster

Answer: D

18. These type of stairs are provided where less space are available and low traffic flow.

A. Spiral stair
B. Dog legged
C. Half turn
D. Bifurcated stair

Answer: A

19. More than 80% of all carpets are manufactured by technique.

A. Weaving
B. Tufting
C. Bonded
D. Backing

Answer: B

20. and determined by the construction of yarn in carpets.

A. Density and durability
B. Size and shape
C. Form and texture
D. Appearance and size

Answer: A

21. We can reduce the glare in a given area by

A. Decreasing the height of bright light sources
B. Using glossy surfaces for surface tops
C. Using reflectors to the bright sources
D. All of these

Answer: C

22. The lamp using a low pressure mercury-vapour gas discharge lamp is known as

A. Halogen lamp
B. Fluorescent lamp
C. Discharge lamp
D. LED

Answer: B

23. The unit for measuring brightness or luminance is

A. Lumens
B. Foot lamberts
C. Foot candles
D. Illumination

Answer: B

24. Which of the following lamp categories does a halogen lamp fits into ?

A. Incandescent
B. LED
C. Fluorescent
D. HID

Answer: A

Texture Of Intimacy Pdf Free Download Windows 10

25. Which of this statement on ‘Balance’ is false ?

A. Balance refers to the distribution of visual weight within a composition
B. Lack of balance disturbs the harmony of a composition
C. Balance is achieved only through symmetry
D. Easiest way to achieve balance is by using the symmetrical or formal form

Answer: C

26. Which of the following sentences clearly defines Anthropometry ?

A. The measurement of the size and proportions of the human body
B. Study of people and their relationship with the environment around
C. Relation of one part to another or whole
D. Ratio between the size of object and actual size

Answer: A

27. Which of the following is a transitional space ?

A. Multipurpose hall
B. Work area
C. Corridor
D. Drawing room

Answer: C

28. The art and science of enhancing the interior of a building to achieve a healthier and more aesthetically pleasing environment for the people using the space is known as

A. Interior designing
B. Landscaping
C. Acoustics
D. None of the above

Answer: A

29. Colours make the room feel either more

Texture Of Intimacy PDF Free Download

A. Calm, cheerful and comfortable
B. Stressful or Dramatic
C. All of the above
D. None of the above Answer: C

30. Which of the colour themes of Art Deco consisted of the following ?

A. Metallic colour and bright colour
B. Neutral colours
C. Black and white
D. All of the above

Answer: D

31. Recommended illumination level in Cafeteria

A. 120 lux
B. 0 lux
C. 12 lux
D. 150 lux

Answer: D

32. What is “throne and Klismos” ?

A. Greek chairs
B. Romanesque stool
C. Type of wall
D. Illumination level

Texture

Answer: A

33. X-chair is the most famous example of furniture from period.

A. Greek
B. Early renaissance
C. Egyptian
D. Modern

Answer: B

34. Warm colour

A. Red and Yellow
B. Blue and Green
C. Orange and Yellow
D. White and Black

Answer: A

35. Cool colours

A. Purple and White
B. Blue and Green
C. White
D. Black

Answer: B

36. is the study of human dimensions and parameters.

A. Ergonomics
B. Sociology
C. Acoustics
D. Ecology

Answer: A

37. The height of the seat should be less than that of table top.

A. 27 to 30 cm
B. 10 cm
C. 56 cm
D. 90 cm

Answer: A

38. Minimum width of the corridor is

A. 100 cm
B. 5 cm
C. 30 cm
D. 1200 mm

Answer: D

39. Urinal bowls should have the height of

A. 380 cm
B. 20 cm
C. 500 cm
D. 1000 cm

Answer: A

40. is the horizontal distance between the face of the first and last risers.

A. Tread
B. Rise
C. Baluster
D. Going

Answer: D

41. it is used to protect draperies by adding durability.

A. Liners
B. Hook
C. Folder
D. Thick materials

Answer: A

42. It is a firm, horizontal and box like structure wall mounted at the top of the draperies.

A. Pelmet
B. Liner
C. Folder
D. Rise

Answer: A

43. Stacking of curtains is usually the glass area.

A. One third the width of
B. Half of the width of
C. Full of width of
D. One fourth of width of

Answer: A

44. It is the amount of space the draperies occupy on the wall when they are open.

A. Stacking
B. Folding
C. Skirting
D. Going

Answer: A

45. The pitch of the stair should not exceeds and should not less than

A. 40 and 25 degree
B. 55 and 60 degree
C. 90 and 95 degree
D. 100 and 110 degree

Answer: A

46. The minimum width of the landing should be to the width of the stair.

A. Equal
B. Less than
C. Greater than
D. Twice

Answer: A

47. In a door the vertical member running through a shutter subdividing vertically is known as

A. Mullion
B. Joist
C. Jack
D. Shutter

Answer: A

48. According to KMBR the minimum height of the building other than residential buildings not less than according to KMBR the minimum size of the toilet.

A. 2 m
B. 3 m
C. 10 m
D. 1.5 m

Answer: B

49. Vividness refers to the of colour.

A. Intensity
B. Hue
C. Style
D. Type

Answer: A

50. Dominance can be given

A. By Visual weight
B. By adding simplicity
C. Complexity
D. Rhythm

Answer: A

51. The act of darkening a colour by adding black is known as

A. Tone
B. Shade
C. Tint
D. None of the above

Answer: B

52. Slightly darkening a colour by adding gray will be

A. Tone
B. Shade
C. Tint
D. None of the above

Answer: A

53. Which among this is not a principle of interior design ?

A. Point
B. Scale
C. Emphasis
D. Contrast

Answer: A

54. The methods which is not used in order to achieve rhythm is

A. Repetition
B. Alternation
C. Disorder
D. Progression

Answer: C

55. The colours preferred in operation theatres of hospital are

A. White
B. Yellow
C. Green
D. Grey

Answer: C

56. Identify the order with most decorative elements.

A. Ionic order
B. Corinthian order
C. Doric order
D. Tuscan order

Answer: B

57. Which of the colours is most suitable in study areas ?

A. Red
B. Yellow
C. Green
D. Magenta

Answer: C

58. The window which extends from the wall of a building that resembles a half hexagonal shape is called

A. French window
B. Bay window
C. Double window
D. Half hexagonal window

Answer: B

59. Which of the following is not a character of space ?

A. Length
B. Width
C. Height
D. Direction

Answer: D

60. Which of the following is not a function of ‘false ceiling’ ?

A. Protect from rain
B. Conceal the wires
C. Fire safety
D. Sound proofing

Answer: A

61. In an armchair for leisure, the angle between the back-rest and seat should be

A. 50 degrees
B. 23 degrees
C. 100 degrees
D. 105-110 degrees

Answer: D

62. Lily and aquarium are the types of

A. Pools
B. Water
C. Interior space
D. Finishes

Answer: A

63. Asphalt tile and vinyl tile are

A. Resilient floorings
B. Wooden
C. Draperies
D. Ordinary floor

Answer: A

64. The vertical portion between each tread on the stair is called

A. Winder
B. Riser
C. Going
D. Nosing

Answer: B

65. According to standards maximum number of steps between landings is

A. 18
B. 20
C. 12
D. 16

Answer: C

66. Brown and Beige are the examples of what colour scheme ?

A. Neutral
B. Complimentary
C. Opposite
D. Like

Answer: A

67. List of primary colours

A. Red, Blue, Yellow
B. Green, Blue, White
C. Grey, Black, White
D. Purple, Violet, Pink

Answer: A

Texture Of Intimacy PDF Free Download

68. The middle horizontal member of the shutter is called

A. Median rail
B. Mid rail
C. Sill rail
D. Lock rail

Answer: D

69. A paint normally consists of components.

A. 3
B. 5
C. 4
D. 6

Answer: D

70. Flaking is the defects of

A. Painting
B. Plastering
C. Timber
D. Interior

Answer: A

71. The sense of movement that smoothly leads one’s eye from an area to another in an architectural design is called

A. Scale
B. Balance
C. Rhythm
D. Emphasis

Answer: C

72. Lines flowing away from a centre point are called

A. Harmony
B. Repetition
C. Radiation
D. Proportion

Answer: C

73. Whenever the objects increase or decrease in size, pattern, or colour, then it is called

A. Gradation
B. Visual Weight
C. Emphasis
D. Repetition

Answer: A

74. Which of the following would help a small room feel larger ?

A. Use cool light colours
B. Use large furniture, patterns and textures
C. Use rough textures
D. Place lighting as one chandelier

Answer: A

75. The decoration of the front parlour of traditional Arabic homes are known as

A. Majlis paintings
B. Nagesh paintings
C. Both of the above
D. None of the above

Texture Of Intimacy Pdf free. download full

Answer: C

76. The new design approach to interior architecture based on modern environmental psychology emphasizing human experiential needs is called

A. Experiential interior design
B. Behavioural Science
C. Sociology
D. None of the above

Answer: A

77. What is experienced in an environment would be coded as ?

A. Sensorial Experiences
B. Emotional and Intellectual Experiences
C. Pragmatic and Social Experiences
D. All of the above

Answer: D

78. Balance which is characterized by the same objects repeated in the same positions on either side of a vertical axis is called

A. Symmetrical balance
B. Asymmetrical balance
C. Rhythm
D. None of the above

Answer: A

79. Use of the same element like pattern, colour, texture, line or any other element, or even more than one element, more than once throughout a space is

A. Rhythm
B. Repetition
C. Progression
D. Character

Answer: B

80. Taking an element and increasing or decreasing one or more of its qualities is called

A. Repetition
B. Progression
C. Rhythm
D. Transition

Answer: B

81. Which of the following statement is true ?

A. Rough textures making colours look more warmer and strong
B. Some texture visually different by angle of incident light
C. Some texture visually different by distance of incident light
D. All of these

Answer: D

82. Asymmetrical or an arrangement of a different but equivalent object on each side of a centre point.

A. Formal Balance
B. Informal Balance
C. Both of the above
D. None of the above

Answer: A

83. What is the abbreviation of CFL ?

A. Combustible Fluoride Lamp
B. Compact Fluoride Lamp
C. Compact Fluorescent Lamp
D. Combustible Fluorescent Lamp

Answer: C

84. defines the darkness and lightness of colour.

A. Value
B. Hue
C. Intensity
D. Chrome

Answer: A

85. Secondary colours in a Prang system is

A. Orange, Green and Violet
B. Red and White
C. Black and White
D. Violet, Red and Black

Answer: A

86. A colour scheme found opposite to each other on the colour wheel colour scheme.

A. Monochromatic
B. Analogous
C. Neutral
D. Complementary

Answer: D

87. Recommended average background noise level of Factories

A. 35 dB
B. 65 dB
C. 45 to 40 dB
D. 80 to 120 dB

Answer: C

88. The bright light which hinder visual perception is called

A. Glare
B. High light
C. Illumination
D. Lux

Answer: A

89. Sound pollution is known as

A. Acoustics
B. Decibel
C. Noise
D. Reverberation

Answer: C

90. Audible range of a sound is

A. 20 Hz to 20,0000 Hz
B. 0 db
C. 54 db
D. 12 db to 200 db

Answer: A

91. When your eyes naturally glides from one area to another by the use of a curved line or gently lead the vision such as an arched doorway or winding path is defined as

Texture Of Intimacy Pdf Free Download Pc

A. Repetition
B. Progression
C. Rhythm
D. Transition

Answer: D

92. The act of lighting a color by adding white to it is known as

A. Tint
B. Shade
C. Tone
D. All of the above

Answer: A

93. The colours that are typically more vibrant and seem to bring a sense of liveliness and intimacy to a space are classified as

A. Cool Colours
B. Warm Colours
C. Both of the above
D. None of the above

Answer: B

94. Which among the following denotes ‘K’ in CYMK colour scheme ?

A. White
B. Black
C. Grey
D. Red

Answer: B

95. Which of the following would help a small room to feel larger ?

A. Use cool light colours
B. Use large furniture
C. Use rough textures
D. Use bright light

Answer: A

96. Which of the following cannot be used as a tool for qualitative alteration of a space ?

A. Light
B. False ceiling
C. Colour
D. Texture

Answer: B

97. Which of the following is not a character of space ?

A. length
B. Width
C. Height
D. Direction

Answer: D

98. Which of the following are Analogous colours ?

A. Colours opposite to one colour
B. Colours sit side by side
C. Colours that are combined by one hue plus the hues on each side of its complement
D. Colours with the tints and shades of a colour

Answer: B

99. Which of the following are secondary colours ?

A. Red, Orange, Yellow
B. Orange, Violet, Green
C. Black, Grey, White
D. Cyan, Yellow, Magenta

Texture Of Intimacy PDF Free Download

Answer: B

100. In a Colour Wheel, red and Blue are

A. Primary colours
B. Secondary colours
C. Tertiary colours
D. Complementary colours

Answer: A

Interior Decoration & Designing Objective Questions with Answers Pdf Download Online Quiz Test

---- >> Related Posts of Above Questions :::

Texture Of Intimacy Pdf Free Download Free

------>>[MOST IMPORTANT]<<------
Coments are closed

Latest News

Scroll to top